Over Kunst in de Vallei

Stichting Kunst in de Vallei bestaat sinds 2014 en was eerder bekend als Kunstmarkt Ede. In 2012 heeft het evenement voor het eerst plaatsgevonden in de karakteristieke Westhal op het voormalige ENKA terrein. Vanaf 2014 kon geen gebruik meer worden gemaakt van deze locatie en is het kunstevenement verhuisd naar Plantion. Door wisselende reacties heben we na 2 jaar deze locatie verlaten en onderdak gevonden bij CineMec Ede. In 2016 en 2017 vond het kunstevenement daar plaats.

Met het evenement wil Kunst in de Vallei een podium zijn voor jong talent en gevestigde kunstenaars. Kunst in de Vallei wil het publiek op een laagdrempelige wijze kennis laten maken met de kunst en de kunstenaars gelegenheid bieden hun kunst te exposeren en te verkopen.

Voor het kunstevenement bestond jaarlijks een grote belangstelling en werd bezocht door ± twaalfhonderd personen. Veel waardering was er voor de diversiteit en kwaliteit van de kunst.

Kunstenaars hebben ook grote belangstelling voor het evenement. Jaarlijks schrijven zich meer kunstenaars in dan kan worden toegelaten. Een deskundige ballotagecommissie beoordeelt het werk van de kunstenaars en maakt uit de inschrijvingen een selectie.

Afgelopen jaar was de laatste keer dat we in CineMec een kunstevenement in deze vorm georganiseerd hebben. Door bestuurswisselingen, overname van CineMec door Pathe en veranderingen in het subsidiebeleid hebben we besloten om een jaar van bezinning te houden en de tijd te nemen om te kijken welke kant we op willen. Het is onze wens om zeker weer een nieuw evenement te organiseren, maar de wijze waarop en de vorm waarin zijn we aan het bekijken.